Radiohobby.nl
http://www.radiohobby.nl/

VoIP programma's voor PMR446
http://www.radiohobby.nl/viewtopic.php?f=24&t=12
Pagina 1 van 1

Auteur:  Edwin [ 08 sep 2005 08:48 ]
Berichttitel:  VoIP programma's voor PMR446

Al enige jaren wordt intenet gebruikt om spraak over te zenden van en naar computers. Deze techniek heet Voice Over IP. Zo kun je met Skype echte telefoon gesprekken voeren.
Er zijn ook programma's waarmee je radio-apparatuur kunt koppelen met een VoIP netwerk op internet. De computer en de tranceiver vormen dan een zogenaamde gateway. Gateway betekend letterlijk 'poort'. Op die maniier kun je via PMR446 een draadloze verbinding hebben met de geluidskaart van je eigen of andermans computer om zodoende mee te praten met gesprekken via het internet. Zo kun je met een halve watt toch makkelijk de wereld rond.
IRLP, EchoLink en eQSO zijn geschreven door de eerste pioniers op dit gebied. IRLP en EchoLink zijn echter alleen bedoeld voor gelicenceerde radio-amateurs. eQSO heeft twee versies een HAM versie en een PMR446 versie.
Een vrij nieuw programma is FRN client. Deze is te vergelijken met eQSO. FRN is het Free Radio Netwerk bedoeld voor het linken van PMR446 en andere licentie vrij apparatuur zoals FRS in Amerika en Canada.

Meer is te lezen op:
eQSO: http://www.446user.co.uk/
http://www.pmr446-info.de/

FRN: http://www.frn-info.tk/

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/