Radiohobby.nl
http://www.radiohobby.nl/

FRN nader beschreven
http://www.radiohobby.nl/viewtopic.php?f=24&t=23
Pagina 1 van 2

Auteur:  Edwin [ 12 sep 2005 14:29 ]
Berichttitel:  FRN nader beschreven

Op http://www.freeradionetwork.nl staat de nodige informatie over FRN en het gebruik van de software. Hier wil ik wat meer achtergrond informatie geven over het systeem en wat de toekomstige plannen zijn.

De system manager houdt alle accounts bij, stuurt e-mail naar nieuwe deelnemers en houdt bij welke servers en clients 'on-line' zijn en in welk net de clients zitten. Van dit programma draait er in de hele wereld maar één. De system explorer van FRN Client haalt de informatie van deze 'hoofdserver'.

De FRN web cast service is een programma die informatie van de system manager ophaald en deze omzet in XML bestanden. Deze bestanden worden op de website gebruikt om een overzicht van het systeem te geven (wie zit in welk net en op welke server) en om een lijst van gateways te tonen. Wil je deze webcast ook op je eigen website, dan is dat mogelijk. Snuffel maar eens in de broncode op http://www.freeradionetwork.nl. Je kunt zelfs je eigen XSL maken, waarddor je de weergave naar eigen smaak kunt aanpassen.

Vervolgens hebben we de server waarmee de clients verbinding hebben. Als je een FRN account hebt, dan is dat gelijk een account voor je eigen server.

Ten slotte hebben we de clients in het systeem. Als je inlogt op je eigen server, dan worden deze functies automatisch beschikbaar en kun je storende clients van de server verwijderen of muten. Je kunt ook andere clients aanwijzen om administrator te zijn op jouw server. Ook als een administrator on line komt, worden de admin functionaliteiten actief en kan ook hij/zij storende clients even buiten spel zetten.

Valt nu het hele systeem uit als de SystemManager uitvalt? Nee hoor, de servers en de clients blijven gewoon functioneren. Alleen de systeemverkenner laat geen info zien en nieuwe gebruikers kunnen geen account aanvragen, maar gebruikers die al een account hadden, kunnen gewoon verbinden met hun favorite server.

Wat komt in volgende versies van FRN? Op het moment wordt gewerkt aan een ingebouwde DTMF decoder. Verbeteringen aan de admin-functies staan ook nog op de todo-lijst.

Veel succes en tot horens,
Edwin

Auteur:  Arno [ 11 dec 2005 22:48 ]
Berichttitel: 

Hoi,

Even een vraagje: wanneer denk je dat FRN Server te downloaden is?

Ciao,
Arno

Auteur:  Edwin [ 11 dec 2005 23:04 ]
Berichttitel: 

Hoi Arno,

Het is de bedoeling dat dat begin volgend jaar zover is. Dus ergens in Januari.

Edwin

Auteur:  Arno [ 12 dec 2005 00:33 ]
Berichttitel: 

Mooi ;-)

Auteur:  Ton [ 10 sep 2007 22:23 ]
Berichttitel: 

Komt er ook nog een keer frn onder linux?

Auteur:  Remon [ 10 sep 2007 22:41 ]
Berichttitel: 

Ton schreef:
Komt er ook nog een keer frn onder linux?

Is mogelijk met Wine en de juiste codecs:
viewtopic.php?t=109

Auteur:  Edwin [ 11 sep 2007 08:45 ]
Berichttitel: 

Ook hier een mooie beschijving:
http://www.bayern-funk.com/forum/viewthread.php?forum_id=17&thread_id=45

Auteur:  Ton [ 11 sep 2007 17:11 ]
Berichttitel: 

Ga ik van het weekend even proberen, mijn webserver draait namelijk ubuntu. Dan hoef ik maar 1 computer altijd aan te hebben, scheelt weer stroom en millieu en zo.

Auteur:  mrjem [ 22 nov 2007 11:33 ]
Berichttitel: 

Hey allemaal

Ik heb sinds gisteravond eindelijk mn server aan de praat dankzij Edwin !! Super gedaan man !!
Maar wil even kwijt dat ik laaiend tevreden ben tot nu toe over alles !

Dus wil ik hierbij even een pluim geven aan Edwin dat heeft ie wel verdiend vind ik :D

Super gedaan !! en bedankt nogmaals voor wat j egedaan hebt en wat je nog gaat doen !! daar gaan we heel dankbaar gebruik van maken

Edwin

Auteur:  Edwin [ 23 nov 2007 00:33 ]
Berichttitel: 

Dank je Edwin.
Ik ben vanavond druk in de weer geweest met de server en de client. Het protocol waarmee deze communiseren gaat gefaseerd wijzigen. Ik heb al een volgende versie van de client en de server die al op de nieuwe methode data uitwisselen, maar toch compatible zijn met oude versies.
In deze versies wil ik ook de access list toevoegen.

Pagina 1 van 2 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/