Radiohobby.nl

Hét forum over radiocommunicatie!
Het is nu 14 nov 2018 11:37

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 15 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2
Auteur Bericht
 Berichttitel:
Ongelezen berichtGeplaatst: 04 feb 2008 23:00 
Offline
Member

Geregistreerd: 16 nov 2007 18:28
Berichten: 111
Ik wil het wel testen hoor geen probleem

En een apparte schakelaar werd het toch al wel , ik wil alles op één print bouwen samen met een interface zodat mensen kunnen kiezen waar ze de print voor gaan gebruiken , multifunctioneel dus :D
Afbeelding
edwin

_________________
Greetings Edwin ; PD1JEM
2 x Kenwood 3101; Condor 16 ; 2 x Ericsson F955; RS 2062; RS 9001


Laatst bijgewerkt door mrjem op 04 feb 2008 23:30, in totaal 1 keer bewerkt.

Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
Ongelezen berichtGeplaatst: 04 feb 2008 23:26 
Offline
Member
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 07 sep 2005 08:30
Berichten: 620
Woonplaats: Teteringen
OK, je kunt hem hier downloaden:
http://www.freeradionetwork.eu/SW/FrnCl ... p8_001.exe


Laatst bijgewerkt door Edwin op 06 feb 2008 23:13, in totaal 1 keer bewerkt.

Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
Ongelezen berichtGeplaatst: 06 feb 2008 00:20 
Offline
Member

Geregistreerd: 08 aug 2006 01:01
Berichten: 198
@ mrjem,

Je wil de mic ook via de compoort laten lopen?

dat zie ik staan op het printje

_________________
k-po pb1000r, Kenwood tk3101, ubz-lj8, mtlogic wt37, cb: maxon 1000, president dipool antenne


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
Ongelezen berichtGeplaatst: 06 feb 2008 00:52 
Offline
Member

Geregistreerd: 18 dec 2005 14:00
Berichten: 317
Woonplaats: Zierikzee
Ik zat nog eens ff na te denken maar je kan bijvoorbeeld een handmike of tafelmike nog makkelijker aansluiten zonder dat je het problemen hebt met die 12 volt op je massa van je microfoon om te kunnen schakelen


- Massa van de micrfoon doe je aan de massa pin van de compoort en de buitenkern van je Audio in.
- Audio draad van je microfoon doe je binnenkern van Audio in
- TX draad doe je op de pin die je geselecteerd hebt als luister pin
- en dan een hoge weerstand (100 K ofzo?) tussen die luister pin en de altijd hoog pin


wat er dan gebeurd in rust is dat de weerstand de 12 volt van de altijd hoog pin doorlaat naar de luister pin (want die trekt toch geen vermogen) maar als je dan gaat zenden dan komt er massa op de TX draad te staan dus word de luister in Laag / 0 volt

je hebt dan wel een soort kortsluiting naar de altijd hoog pin alleen omdat de weestand zo hoog is kan dat geen kwaad ivm heeeele lage stroom.

_________________
http://www.cbforum.nl
http://www.freeradionetwork.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
Ongelezen berichtGeplaatst: 06 feb 2008 10:36 
Offline
Member

Geregistreerd: 16 nov 2007 18:28
Berichten: 111
sneek-frn schreef:
@ mrjem,

Je wil de mic ook via de compoort laten lopen?

dat zie ik staan op het printje


Nee de Mic is de aansluiting voor de tafelmic, de TX is de aansluiting als je hem als gateway wilt gebruiken.
dus de Vox aansluring vanuit de comp
twee vliegen in een klap , je kunt dus zelf bedenken wat je met dit printje wilt doen.

_________________
Greetings Edwin ; PD1JEM
2 x Kenwood 3101; Condor 16 ; 2 x Ericsson F955; RS 2062; RS 9001


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 15 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 6 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
cron


Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling