Radiohobby.nl

Hét forum over radiocommunicatie!
Het is nu 14 aug 2018 16:20

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 20 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2
Auteur Bericht
Ongelezen berichtGeplaatst: 22 sep 2009 09:25 
Offline
Member

Geregistreerd: 13 sep 2005 09:59
Berichten: 239
Woonplaats: Rotterdam
sneek-frn schreef:
die trafo's bij conrad zijn best prijzig, €5 euro per stuk

Daar heb je er bij Van Dijken twee voor.

-Rene

_________________
Afbeelding


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Ongelezen berichtGeplaatst: 23 sep 2009 01:14 
Offline
Member

Geregistreerd: 08 aug 2006 01:01
Berichten: 198
he kijk.... daar heb ik wat aan


en voor die prijs is het zeker wel te doen

_________________
k-po pb1000r, Kenwood tk3101, ubz-lj8, mtlogic wt37, cb: maxon 1000, president dipool antenne


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Ongelezen berichtGeplaatst: 26 sep 2009 21:35 
Offline
Member

Geregistreerd: 26 aug 2006 01:10
Berichten: 112
Woonplaats: Enschede
Ton schreef:
Afbeelding
Dat stukje voor de key kun je weglaten, is voor de callgever, die wordt bij frn niet gebruikt
de nummers rechts kloppen natuurlijk ook niet

He leuk zo kom ik me eigen gemaakte schema's nog eens weer tegen.
Ton Misschien is het handig om even een nieuwe copy te maken, er zat nog een klein foutje in.
Zoek de 2 verschillen:
Afbeelding

De 2 leds in de optocouplers zaten verkeerd om in mijn tekening

_________________
marco


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Ongelezen berichtGeplaatst: 26 sep 2009 23:48 
Offline
Member

Geregistreerd: 13 sep 2005 09:59
Berichten: 239
Woonplaats: Rotterdam
bigred schreef:
De 2 leds in de optocouplers zaten verkeerd om in mijn tekening

En er zitten geen voorschakelweerstanden voor. De krijgen de volle mep spanning van de RS 232-poort.

_________________
Afbeelding


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Ongelezen berichtGeplaatst: 27 sep 2009 11:50 
Offline
Member

Geregistreerd: 01 sep 2007 14:56
Berichten: 224
Woonplaats: Oldenzaal
De optocouplers zater verkeerd om ! :D
Was me niet opgevallen

_________________
PA3TON, Ton


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Ongelezen berichtGeplaatst: 14 jul 2010 00:24 
Offline
Member

Geregistreerd: 08 aug 2006 01:01
Berichten: 198
ik heb inmiddels een stapeltje trafo's bij van dijken vandaan samen met een aantal " til111" optocouplers.

http://www.vandijkenelektronica.nl/preview.php?index=1015&table=files

bijgevoegd een linkje van de optocoupler

Is deze optocoupler geschikt om te gebruiken?

_________________
k-po pb1000r, Kenwood tk3101, ubz-lj8, mtlogic wt37, cb: maxon 1000, president dipool antenne


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Ongelezen berichtGeplaatst: 14 jul 2010 18:09 
Offline
Member

Geregistreerd: 28 jul 2006 11:21
Berichten: 677
Ja hoor die is prima te gebruiken.
http://www.pe5jw.nl/?Knutselhoek:Audio_interface

_________________
Joeri http://www.pe5jw.nl - http://pe5jw.eigenstart.nl/

typ en schijf fouten mogen zelf vervangen worden door de onderstaande letters en cijfers:
abcdefghijklmnopqrstuvwxyz1234567890


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Ongelezen berichtGeplaatst: 18 maart 2011 13:26 
Offline
Member

Geregistreerd: 18 maart 2011 13:13
Berichten: 11
Remon schreef:
Ik heb destijds dit schema gebouwd:

Afbeelding

Je moet dan alleen nog een 2K2 weerstandje tussen PTT en MIC zetten.



Ik weet dat dit een oud onderwerp is, maar mag ik even vragen waar het 2K2 weerstandje voor is?

Ik ben een van deze interfaces aan het bouwen, maar ik heb 2 verschillende radios die wil gebruiken, gewoon om uit te pluizen welke het beste is en zo. Ik heb een Wouxun KG-UVD1P met de PMR446 frequenties ingevoerd en een paar Motorola TA200 portos. Ik ben van plan om verschillende Tx kabels in elkaar te zetten, en die dan via een RJ45 op mijn Com port interface aan te sluiten. Voor de Wouxun heb ik die weerstand dus niet nodig, die heeft een PTT connectie, maar ik wil weten of ik er een schakelaartje in kan zetten zodat ik het weerstandje wel kan inschakelen als ik de Motorola (met de andere kabel natuurlijk) wil gebruiken. Ik neem aan dat dit weerstandje de microfoon "aanzet" als de PTT word geactiveerd, maar zeker weten doe ik het niet. Kan iemand dat even uitleggen a.u.b?

Ben niet erg sterk in elektronica, maar met Google kom ik er meestal toch wel....

Stefan


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Ongelezen berichtGeplaatst: 18 maart 2011 13:32 
Offline
Member

Geregistreerd: 13 sep 2005 09:59
Berichten: 239
Woonplaats: Rotterdam
spynappels schreef:
Ik weet dat dit een oud onderwerp is, maar mag ik even vragen waar het 2K2 weerstandje voor is?

Veel (portable) zendontvangers hebben geen aparte PTT-ingang, maar gaan zenden als de microfooningang laagohmig wordt gemaakt. Dat gebeurt hier met die weerstand.

-Rene

_________________
Afbeelding


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Ongelezen berichtGeplaatst: 18 maart 2011 13:50 
Offline
Member

Geregistreerd: 18 maart 2011 13:13
Berichten: 11
Nou, dat was snel. Ik dacht wel dat het zo iets was. Dus mijn idee van dit weerstandje met een schakelaartje in of uit schakelen moet wel lukken dan. Mooi, ik probeer het gewoon, kan altijd een oud TA200je opofferen.

Bedankt.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 20 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  


Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling