Radiohobby.nl

Hét forum over radiocommunicatie!
Het is nu 14 aug 2018 16:20

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 20 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Auteur Bericht
Ongelezen berichtGeplaatst: 19 sep 2009 00:49 
Offline
Member

Geregistreerd: 08 aug 2006 01:01
Berichten: 198
Hallo mensen,

ik wil mijn gateway nieuw leven in gaan blazen, aangezien deze wat schade heeft opgelopen door bliksem inslag vlakbij mijn huis,

nu wil ik graag een interface maken die wel gewoon via de compoort gestuurd word en audio via de normale line-in/out maar dat alles gescheiden word,

Ik ben er na het nalezen van diverse topics achtergekomen dat je in het signaalpad zogeheten trafo's kunt gebruiken, en voor het ptt schakelen optocouplers

Graag wil ik dan meteen ook de mogelijkheid inbouwen (die al eerder door erwin is toegepast) namelijk via potmeters je audio signalen regelen

Hoe werkt dit allemaal en hoe zet ik dat in elkaar?

_________________
k-po pb1000r, Kenwood tk3101, ubz-lj8, mtlogic wt37, cb: maxon 1000, president dipool antenne


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Ongelezen berichtGeplaatst: 19 sep 2009 19:56 
Offline
Member

Geregistreerd: 01 sep 2007 14:56
Berichten: 224
Woonplaats: Oldenzaal
Afbeelding
Dat stukje voor de key kun je weglaten, is voor de callgever, die wordt bij frn niet gebruikt
de nummers rechts kloppen natuurlijk ook niet

_________________
PA3TON, Ton


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Ongelezen berichtGeplaatst: 20 sep 2009 14:32 
Offline
Member

Geregistreerd: 08 aug 2006 01:01
Berichten: 198
Hoi Ton,

bedankt voor je antwoord, maar zou je hier ook een stukje uitleg over kunnen geven?
zoals ik het zie is zijn de audio lijnen en ptt gescheiden maar de symbolen enzo zeggen me helemaal niks,

het allermooiste zou zijn wanneer je voor mij een soort boodschappen lijstje kunt samenstellen met de onderdelen die ik moet halen, en die ik dan in elkaar soldeer.


alvast bedankt

_________________
k-po pb1000r, Kenwood tk3101, ubz-lj8, mtlogic wt37, cb: maxon 1000, president dipool antenne


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Ongelezen berichtGeplaatst: 20 sep 2009 15:39 
Offline
Site Admin
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 06 sep 2005 18:42
Berichten: 1068
Woonplaats: Vianen
Ik heb destijds dit schema gebouwd:

Afbeelding

Je moet dan alleen nog een 2K2 weerstandje tussen PTT en MIC zetten.

Afbeelding


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Ongelezen berichtGeplaatst: 20 sep 2009 16:47 
Offline
Member

Geregistreerd: 01 sep 2007 14:56
Berichten: 224
Woonplaats: Oldenzaal
Bovenstaande schema is iets mooier, de transformatoren moeten 1:1 zijn.
Voor de rest zal een gemiddelde electroboer je met het schemaatje alles zo
kunnen geven.
Remon->Heb je nog een nummertje van de optocouplers

_________________
PA3TON, Ton


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Ongelezen berichtGeplaatst: 21 sep 2009 16:05 
Offline
Site Admin
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 06 sep 2005 18:42
Berichten: 1068
Woonplaats: Vianen
Ton schreef:
Remon->Heb je nog een nummertje van de optocouplers

4N25


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Ongelezen berichtGeplaatst: 21 sep 2009 17:25 
Offline
Member

Geregistreerd: 01 sep 2007 14:56
Berichten: 224
Woonplaats: Oldenzaal
Nou, dan is je boodschappenlijstje compleet

_________________
PA3TON, Ton


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Ongelezen berichtGeplaatst: 21 sep 2009 17:29 
Offline
Site Admin
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 06 sep 2005 18:42
Berichten: 1068
Woonplaats: Vianen
Die trafo's zijn wel lastig te krijgen weet ik uit eigen ervaring.

Conrad heeft of had ze wel. Heb hier de oude bestellijst voor me liggen en het artikelnummer is 516686.

Je kan ze ook slopen uit analoge inbelmodems.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Ongelezen berichtGeplaatst: 21 sep 2009 19:40 
Offline
Member

Geregistreerd: 01 sep 2007 14:56
Berichten: 224
Woonplaats: Oldenzaal
Ja, uit oude modems, kost niks, en die dingen heb je toch niks meer aan,
even zoeken. Lichtorgels zitten ze ook in.

_________________
PA3TON, Ton


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Ongelezen berichtGeplaatst: 21 sep 2009 23:29 
Offline
Member

Geregistreerd: 08 aug 2006 01:01
Berichten: 198
hmmm, morgen na me werk maar even kijken of ik nog ergens een analoog modem heb liggen.

die trafo's bij conrad zijn best prijzig, €5 euro per stuk


heb er wel zin in om de gateway weer nieuw leven in te blazen

_________________
k-po pb1000r, Kenwood tk3101, ubz-lj8, mtlogic wt37, cb: maxon 1000, president dipool antenne


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 20 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  


Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling