Radiohobby.nl

Hét forum over radiocommunicatie!
Het is nu 14 aug 2018 16:19

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 23 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3  Volgende
Auteur Bericht
Ongelezen berichtGeplaatst: 02 apr 2010 21:19 
Offline
Member

Geregistreerd: 29 sep 2007 17:01
Berichten: 32
hoi

zou er mij iemand kunnen helpen om een interface (te maken ) uitleggen voor aan me repeater aan te sluiten ,
heb al een jaar of 3 een repeater in de lucht maar zou graag nu frn er bij willen hebben ,
de repeater is 2 maal een motorola gm380
is het mogelijk om dit te maken en of heeft er al iemand ervaring , dan hoor ik het graag
mvg 8)


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Ongelezen berichtGeplaatst: 13 apr 2010 03:36 
Offline
Member

Geregistreerd: 29 sep 2007 17:01
Berichten: 32
schranze schreef:
hoi

zou er mij iemand kunnen helpen om een interface (te maken ) uitleggen voor aan me repeater aan te sluiten ,
heb al een jaar of 3 een repeater in de lucht maar zou graag nu frn er bij willen hebben ,
de repeater is 2 maal een motorola gm380
is het mogelijk om dit te maken en of heeft er al iemand ervaring , dan hoor ik het graag
mvg 8)

niemand :|


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Ongelezen berichtGeplaatst: 13 apr 2010 20:41 
Offline
Member

Geregistreerd: 05 sep 2006 20:40
Berichten: 697
Woonplaats: Enschede
Een interface is geen probleem die heb ik dacht ik nog wel .De vraag is hoe wordt jou repeater geopend :?: D.m.v een 1750 hz toon of dtmf of ctcst ? Of zonder ?

_________________
http://www.zendamateur.com/
http://www.cbforum.nl/
http://www.twentserelaisstations.nl/


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Ongelezen berichtGeplaatst: 14 apr 2010 00:06 
Offline
Member

Geregistreerd: 29 sep 2007 17:01
Berichten: 32
de repeater word geopend met een tooncode / pl
maar de repeater zelf worden slechts met 2 draadjes verbonden.
dus hoop ik dat je een pc met frn tussen me repeater kan zeten ( 2xgm380 )
hier een voorbeeld hoe ze aan elkaar zijn aangesloten

mvg

hier een voorbeeld van wat ik denk te doen :?

URL=http://img534.imageshack.us/i/scan0010a.jpg/]Afbeelding[/URL]


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Ongelezen berichtGeplaatst: 14 apr 2010 22:24 
Offline
Member

Geregistreerd: 01 sep 2007 14:56
Berichten: 224
Woonplaats: Oldenzaal
Ik vind het een vreemde constructie...?
Diodes in een gemoduleerd signaal? (of zie ik dat verkeerd?)
Wat moet de repeater precies doen met FRN
Het Signaal van de computer op een kanaal doorzenden, en het signaal van een ander kanaal van jou
porto weer op FRN zetten?
Wat gebeurd er als je de tx-porto op de luidspreker uitgang zet en de rx-porto op de microfoon, (mengen met het repeater signaal)
Volgens mij is het niet mogelijk om een repeater en frn tegelijk te draaien.
Ik zie het nut er ook niet van in :D

_________________
PA3TON, Ton


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Ongelezen berichtGeplaatst: 15 apr 2010 05:17 
Offline
Member

Geregistreerd: 29 sep 2007 17:01
Berichten: 32
ik heb dat voorbeeld niet gemaakt ,
en wrm zie je het nut niet van een repeater op frn bereik mss , en met een laptop kan ik altijd op me repeater roepen waar ik ook ben :lol:
is het mss dan beter om gewoon een gp340 aan te sluiten aan de pc voor frn ,
en zo te werken ?

mvg


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Ongelezen berichtGeplaatst: 15 apr 2010 12:17 
Offline
Member

Geregistreerd: 05 sep 2006 20:40
Berichten: 697
Woonplaats: Enschede
Je kunt dat het makkelijkste doen denk ik ,je neemt een set waar frn op draait en deze zet je op de ingang van de repeater freq. .Zo kun je volgens mij toch gebruik maken van frn via de repeater. Op welke freq. zit jou repeater ?

_________________
http://www.zendamateur.com/
http://www.cbforum.nl/
http://www.twentserelaisstations.nl/


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Ongelezen berichtGeplaatst: 15 apr 2010 14:12 
Offline
Member

Geregistreerd: 29 sep 2007 17:01
Berichten: 32
tx 451.4500 rx 464.4600


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Ongelezen berichtGeplaatst: 16 apr 2010 12:17 
Offline
Member

Geregistreerd: 05 sep 2006 20:40
Berichten: 697
Woonplaats: Enschede
Hey dat is een beetje een aparte freq. :mrgreen:
Volgens mij is het gewoon heel eenvoudig aan te sluiten op de repeater .En wel als volgt het geluid van de pc (line out) sluit je aan op de ptt/mic. op de zender (repeater) . De luidspreker uitgang v/d de ontvanger (repeater) sluit je aan op line-in (of mic. ingang) van de pc .Hier alles zit dan wel een interface tussen .Eigelijk is het ,het zelfde als je een gateway hebt met 1 rtx ,alleen sluit je het nu aan op eenn " aparte " zend en ontvanger .

_________________
http://www.zendamateur.com/
http://www.cbforum.nl/
http://www.twentserelaisstations.nl/


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Ongelezen berichtGeplaatst: 17 apr 2010 16:46 
Offline
Member
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 07 sep 2005 23:04
Berichten: 488
Woonplaats: Almere
volgens mij kan je het beste gewoon even een portotje aansluiten, die programmeren op de RX en TX freq, en die dan gewoon met een normale gateway interface zoals die ook op de site staat op FRN koppelen.

Vraag is alleen, hoe legaal is dit?

_________________
Groeten,

Stephan


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 23 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  


Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling