Radiohobby.nl

Hét forum over radiocommunicatie!
Het is nu 24 okt 2018 05:27

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 23 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3  Volgende
Auteur Bericht
Ongelezen berichtGeplaatst: 17 apr 2010 19:22 
Offline
Member

Geregistreerd: 01 sep 2007 14:56
Berichten: 224
Woonplaats: Oldenzaal
Dan ben je wel de repeater functie kwijt, dan werk je 'split-frequency'

_________________
PA3TON, Ton


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Ongelezen berichtGeplaatst: 17 apr 2010 20:27 
Offline
Member

Geregistreerd: 29 sep 2007 17:01
Berichten: 32
Ton schreef:
Dan ben je wel de repeater functie kwijt, dan werk je 'split-frequency'

dat versta ik niet ,

ik heb ook gp340 liggen en een Audio Adapter er voor .daar heb ik een 3.5mm/2.5mm uitgang op , maar denk dat er daar geen ptt op zit ?
mss via deze weg te werken

mvg


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Ongelezen berichtGeplaatst: 19 apr 2010 07:52 
Offline
Member
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 01 jul 2007 10:34
Berichten: 343
Woonplaats: Boornbergum (Fryslân)
Op de zij accessoire stekker zit zeker wel ptt, zie dit schema maar.
Alleen even uitzoeken wat jij er mee wil, 2 GM mobilofoons is makkelijk een repeater van te maken door een interface kabeltje die je op ebay kan kopen. Alleen daar moet je dan zelf nog aan werken om er een uitgang voor naar de pc te maken.
Afbeelding

_________________
http://www.hvnieuws.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Ongelezen berichtGeplaatst: 20 apr 2010 22:41 
Offline
Member

Geregistreerd: 29 sep 2007 17:01
Berichten: 32
welke kabel bedoel je , heb je een link of een foto of zo ?


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Ongelezen berichtGeplaatst: 21 apr 2010 07:44 
Offline
Member
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 01 jul 2007 10:34
Berichten: 343
Woonplaats: Boornbergum (Fryslân)
Afbeelding
http://cgi.ebay.co.uk/REPEATER-Interfac ... 45f248fed0

_________________
http://www.hvnieuws.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Ongelezen berichtGeplaatst: 21 apr 2010 12:25 
Offline
Member

Geregistreerd: 05 sep 2006 20:40
Berichten: 697
Woonplaats: Enschede
Een repeater heeft hij al,als ik het goed heb begrepen. Hij wil nu nog de repeater verbinden met FRN .

_________________
http://www.zendamateur.com/
http://www.cbforum.nl/
http://www.twentserelaisstations.nl/


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Ongelezen berichtGeplaatst: 21 apr 2010 12:35 
Offline
Member
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 01 jul 2007 10:34
Berichten: 343
Woonplaats: Boornbergum (Fryslân)
Euh ja dat had ik ook al begrepen, maar dit kabeltje kan wellicht een hoop gemakkelijker maken. Dat melde ik hem zoals je in mijn post kan lezen. :wink:

_________________
http://www.hvnieuws.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Ongelezen berichtGeplaatst: 21 apr 2010 18:15 
Offline
Member

Geregistreerd: 29 sep 2007 17:01
Berichten: 32
Michel-nl schreef:
Euh ja dat had ik ook al begrepen, maar dit kabeltje kan wellicht een hoop gemakkelijker maken. Dat melde ik hem zoals je in mijn post kan lezen. :wink:

het is ongeveer deze kabel , juist de rx wordt in de mic ingang verbonden ,
zal vanweekend eens foto's trekken


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Ongelezen berichtGeplaatst: 25 apr 2010 22:27 
Offline
Member
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 07 sep 2005 08:30
Berichten: 620
Woonplaats: Teteringen
Om een repeater op te zetten dient bij de interface-instellingen een vinkje bij 'duplex' gezet te worden. De ontvanger op line in en de zender op line out. Ook nog zorgen dat line in aan line uit wordt doorgegeven. FRN Client zorgt ervoor dat de zender ook wordt aangestuurd als de ingang ontvangst heeft.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Ongelezen berichtGeplaatst: 09 mei 2010 15:20 
Offline
Member

Geregistreerd: 07 feb 2008 18:02
Berichten: 9
Woonplaats: Den Haag
Edwin schreef:
Om een repeater op te zetten dient bij de interface-instellingen een vinkje bij 'duplex' gezet te worden. De ontvanger op line in en de zender op line out. Ook nog zorgen dat line in aan line uit wordt doorgegeven. FRN Client zorgt ervoor dat de zender ook wordt aangestuurd als de ingang ontvangst heeft.

Dat betekend dus dat de huidige bakabeling er tussenuit kan en de tx radio alleen door de frn interface aangestuurt wordt, de rx radio hoeft alleen zijn geluid aan de pc aan te bieden.
En zoals Edwin aangeeft stel je in de geluidsmixer het zaakje zo in dat wat de geluidskaart in komt er realtime ook weer uitkomt door de line-in bij de weergaven aan te vinken/selecteren.

_________________
http://www.spaceserver.nl
http://www.wifi-denhaag.nl
http://www.freeradionetwork.eu
http://www.rcforces.com
http://www.fxdx.org


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 23 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 4 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
cron


Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling